Vi reparerar även korg- och rottingmöbler av alla slag. Många rottingmöbler som kommer in för reparation eller bara lite uppfräschning är ofta gamla svensk- (ibland dansk) tillverkade möbler från 40- & 50-talet. Klassiska korgstolar från slutet av 1800-talet kan ibland komma in på verksta'n. I ifall Ni har några frågor är Ni välkomna att komma in till oss på verksta'n eller ringa tel. 08-411 50 53.

Flätad sjögrässits på Gemla-stol. Mönstret kallas "kuvert-mönster" och är vanligt vid sjögräs- och snörsitsar. När man flätar dessa sitsar är man alltid två personer. Flätad sits i papperssnöre på Wegner-stol, "kuvert-mönster". Reparation av sits i papperssnöre på Wegner-stol.
Reparation av rottingsits på Wegerstol. Vid denna typ av flätning kan man ibland, då endast ett par skenor gått sönder och om det gamla materialet är bra, gå in i flätningen och reparera med nya skenor. Vid annat fall flätar man om sitsen från början. Rottingflätning av sits på tjeckisk Ligna-stol. På stolar, som tex denna, där det är hål längs kanten som rottingen går ner i måste de handflätas. Man lägger först en varp som bygger upp sitsen och sedan flätar man diagonalt. Det är sex skenor som får fram detta traditionella mönster. På denna Ligna-stol avslutar man med en söm över hålen. När sitsen är färdigflätad kan man betsa för att få fram samma färg-nyans som tidigare. Väv i rotting på lös sits. På en del nyare möbler används rottingväv. När väv kan användas ska en skåra vara fräst längst kanten där man pressar fast väven. En del nyare möbler har denna sorts rotting. Man säger att denna väv är tillverkad för maskin men endast varpen är gjord för maskin, diagonalflätningen är fortfarande handflätad på samma sätt som genom alla tider.